SZEMÖLDÖKTETOVÁLÁS

A szemöldöktetoválás nagyszerű válasz lehet az olyan felmerülő problémákra, mikor úgy érezzük nem elég dús a szemöldökünk, vagy az íve nem tetszik, esetleg a színével vagyunk elégedetlenek, és nem szeretnénk minden reggelt ennek megrajzolásával tölteni.

Szemöldöktetoválás típusok:

Klasszikus szemöldöktetoválás
Szálas szemöldöktetoválás
Soft powder ( púderes hatású) szemöldöktetoválás
Kombinált (szálas+soft powder) szemöldöktetoválás


Sokan nem tudják mi a különbség, és teljesen tanácstalanok mit válasszanak. A különbség az elkészítés módjában, és az összhatásban van. Első lépés mindig a megrajzolás, ami nagyon pontos munkát igényel. Itt nem szabad spórolni az idővel, mert a vendég évekig ezt látja majd. A szőrszálat nem kell leborotválni, kiszedni! Minél több van, annál természetesebb a sminktetoválás. Persze ha nincs az sem probléma.

Klasszikus szemöldök

"Klasszikus szemöldök" egy egyszerűbb eljárás, ahol először elkészül a kontúr, majd a satírozott belső rész. Mindez egyszínből, egyenletes színtelítettséggel. Előnye: mivel satírozottan készül, több festék kerül a bőrbe, így tovább is marad a bőrben. Valószínűleg később kell beütemezni a sminktetoválás színének frissítését. Hátránya: nem olyan természetes hatású, karakteresebb lesz tőle az arc. Ma már szívesebben alkalmazzuk a többi eljárást, mert sokkal természetesebb eredményt tudunk elérni.

Soft powder szemöldök, hogyan készül?

Soft powder szemöldök készítésekor először fertőtlenítek, majd érzéstelenítek. Mindenkinek az az első kérdése, hogy" mennyire fáj "? Mondhatom, ma már olyan jó érzéstelenítőket, nagyon finom mechanikájú sminktetováló gépeket használunk, hogy sokkal kevésbé fájdalmas, mint a régi időkben. Szemöldök amúgy sem olyan érzékeny terület, mint például a száj.

A Soft powder technika egy összetettebb kidolgozás. A halványabb, púderes hatás elérésehez használhatunk több színt egymásba dolgozva, vagy ugyanazon szín finomabb kidolgozását területenkénti megfelelő színtelítettség eléréséhez. Szemöldök alsó íve kontúrosabb, felső része elmosódottabb. Ettől lesz egészen természetes hatású. Korrekcióra itt is szükség lehet. Egészen meg tudja változtatni az ember arcát, karakterét egy más formájú, színű szemöldök. Frissen természetesen mindig sötétebbek a színek, de ez idővel halványodik.


Szálazott szemöldök viszont így:

Szálazott szemöldök elkészítésénél, nem rajzolok a szemöldöknek körvonalat! A berajzolt formába a szálirányoknak megfelelően nagyon vékony szálakat rajzolok.. Ez azért természetesebb hatást kelt, mert nincs egy határozott vonallal körberajzolva, és soha nem lesz olyan sötét színhatású, azonos színek esetén sem, mint egy satírozott szemöldök. A vonalak között átlátszik a természetes bőrszín, és jól látszanak a saját szőrszálak is-ha van. Előnye: A mai trendnek megfelelő, természetes hatású, csak épp annyira teszi hangsúlyossá a szemöldököt amennyire szeretnénk. Hátránya: Hamarabb kikopik a bőrből, mivel a vonalak nem bírnak el túl sok festéket, mert akkor vastaggá válnak. Így kevesebb festék kerül a bőrbe.

FRISSEN KÉSZÜLT KÉPEK


A képek megtekintéséhez kattints ide

Szeretnél kapcsolatba lépni velem?